POLITIKA PRIVATNOSTI

1. OPĆENITO

Trgovac se obvezuje zaštititi povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske trgovine. Prikupljene osobne podatke Trgovac će koristiti isključivo za pružanje usluga koje nudi. Trgovac poštuje povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske trgovine te će poduzeti sve potrebne mjere kako bi ih zaštitio od bilo kakvih kršenja i zlouporaba. Osobni podaci korisnika jedno su od područja kojima Trgovac posvećuje utmical njegu i pažnju, jer je svjestan osjetljive prirode ovog područja.

2. KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

U svrhu pružanja ponuđenih usluga trgovac prikuplja, provodi, obrađuje i pohranjuje sljedeće podatke korisnika:

  • ime i prezime;
  • adrese dostave;
  • pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba);
  • porezni broj pravne osobe (ako je korisnik pravna osoba);
  • e-mail adresa (korisničko ime);
  • lozinka u šifriranom obliku;
  • kontakt telefonski broj;
  • zemlji boravišta;
  • druge informacije koje je korisnik dobrovoljno uneseo u obrasce u internetskoj trgovini;
  • druge podatke koje je korisnik dobrovoljno dodao u svom profilu.

Trgovac nije odgovoran za ispravnost, potpunost i amostiku podataka koje su unijeli korisnici.

3. KOLAĆIĆI I IP ADRESE

Na početku svake internetske trgovine trgovac svakom korisniku dodjeljuje kolačić kako bi identificirao, pratio košaricu za kupnju i osigurao sljedivost (tzv. Trgovac također može pohraniti neke trajne kolačiće na osobno računalo korisnika, kao što je identifikacijski broj korisnika u šifriranom formatu prepoznavanja prilikom sljedećeg posjeta internetskoj trgovini ili ocjeni artikla, putem koje korisnik zna koje je stavke već procijenio, a neizravno i kolačiće vanjskih usluga Google Analyticsa koji služe za analizu posjeta web stranici. Trgovac može koristiti te informacije u anonimiziranom obliku u svrhu statističke analize. U svrhu osiguravanja internetske sigurnosti, Trgovac prikuplja i IP adrese s kojih korisnici pristupaju internetskoj trgovini.

4. IZJAVA O PRIVATNOSTI OSOBNIH PODATAKA I PRIVATNOSTI KORISTNIKA

Trgovac je dužan zaštititi osobne podatke korisnika svoje internetske trgovine u skladu s pravilima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka. Trgovac ni pod kojim okolnostima neće pružiti korisniku osobne ili druge podatke trećoj strani bez izričite dozvole korisnika ili neće dopustiti trećoj strani pristup osobnim ili drugim podacima korisnika, osim ako tijela javne vlasti to zatraže, ako je takva obveza predviđena zakonom, ili u dobroj vjeri da je takvo postupanje potrebno za postupke pred sudovima ili drugim tijelima javne vlasti te za zaštitu i izvršavanje legitimnih interesa Trgovca.

Svi osobni i drugi podaci koje korisnik dostavi prilikom registracije u internetsku trgovinu, kao i prilikom naručivanja kupnje proizvoda, uključujući sadržaj narudžbi, bit će zaštićeni u skladu s pravilima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka. Trgovac neće koristiti te podatke u svrhu koja bi na bilo koji način naštetila uključenom korisniku ili drugoj osobi. Trgovac neće koristiti podatke korisnika za slanje promotivnog e-maila ili drugog neželjenog promotivnog materijala, osim za slanje promotivnih obavijesti na koje će korisnik biti upućen ili na koji će biti pristao. Trgovac može koristiti podatke u anonimiziranom obliku u svrhu statističke analize. Povjerljivost osobnih i drugih podataka korisnika neće se kršiti u bilo kojem obliku.

Službi dostave (npr. pošta Slovenije, DHL, UPS i sl.) Trgovac će pružiti samo potrebne informacije za dostavu u online trgovini kupljenih proizvoda (detalji primatelja i adresa dostave). Putem e-maila Trgovac će se po potrebi obratiti korisniku za kupnju u online trgovini i putem kontakt telefonskog broja samo ako postoje problemi u procesu registracije ili kupnje u online trgovini.

5. PROVEDBA PRAVILA O PRIVATNOSTI

Sve osobe zaposlene u Trgovini koje imaju pristup osobnim i drugim podacima korisnika svjesne su dužnosti zaštite osobnih i drugih podataka te su dužne pridržavati se tih odredbi o zaštiti povjerljivosti osobnih podataka i privatnosti korisnika internetske trgovine. Obveza zaštite osobnih i drugih podataka je neograničena na neodređeno vrijeme, čak i nakon prestanka odnosa s Trgovcem.

Registrirani korisnici mogu prestati koristiti internetsku trgovinu u bilo kojem trenutku i mogu povući svoju registraciju. To čine obavještavajući Trgovca o povlačenju registracije putem pisane izjave. Prije davanja izjave o povlačenju, korisnik mora platiti Trgovcu sve nepodmirene obveze koje proizlaze iz kupnje u internetskoj trgovini. Trgovac će također zaštititi povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika internetske trgovine u skladu s ovim politikama privatnosti u slučaju otkazivanja registracije.

6. DALJNJA POJAŠNJENJA

Ako imate pitanja, probleme ili komentare o ovim pravila o privatnosti, možete nas javiti putem e-pošte: info@matoyu.hr

Košarica
Scroll to Top